Szervezeteink és közösségeink

Plébános: Molnár Zsolt irodaigazgató, esperes

Gondnok, pénztáros: Szalai János

Kántor: Revóczi Zoltánné,Szakolczai Benedek

Sekrestyési feladatokat ellátó személy: Szalai János

Kórus vezető: Revóczi Zoltánné, Kiszelyné Szabó Szilvia,

Hitoktató: Strauszné Kollár Andrea

Bérmálkozásra készülők felkészítője: Fehér Mónika

Akolitus: Pozsgai Attila, Fehér András

Karitász csoport vezetője: Revóczi Zoltánné

KÉPVISELŐ TESTÜLET:

A képviselő testület 2 csoportban tevékenykedik van lelkipásztori és gazdasági csoportunk. Elsődleges feladata a képviselő testületnek, hogy részt vegyen a katolikus élet szolgálatában a lelkipásztor mellett hatékonyan vegyenek részt a közösség építő munkában.Célkitűzéseit Istentől és az egyháztól kapott szellemben irányítsa. A mindenkori képviselőtestület vezetője a plébános.

IFJÚSÁGI CSOPORTOK:

Alsós hittan  (alsós korosztály)

Közösségi alkalmak: péntek 16:00-17.30-ig a plébánián.

Foglalkozásainkon fő célunk, hogy a gyermekek jól érezzék magukat egymással, és közösséget alkotva közeledjenek a Jóistenhez. A közös imádság, éneklés, a bibliai történetek megbeszélése, az elmúlt hét jó és rossz eseményeinek felelevenítése segít nekik abban, hogy nyugodtan tudják zárni a hétköznapokat, tanuljanak az esetleges hibáikból és a következő hétnek újult erővel induljanak, az evangéliumi értékeket szemük előtt tartva. Alkalmaink szerves részét képezi még a közös játék és a kézműveskedés.

Kisifi (Felsős korosztály)

Közösségi alkalom: péntek 17.30-19.00-ig a plébánián.

Az ifjúsági csoport is arra törekszik, hogy barátságban egymással, közelebb kerüljön az egyházhoz és a Jóistenhez. Ifjúsági hittanon sok olyan témát beszélünk át, ami a mai fiatalokat foglalkoztatja. Imádsággal, énekléssel, közösségi játékokkal, társasjátékokkal színesítve gyűlünk össze hétről-hétre.

Ifi (Bérmálkozás utáni csoport)

Az ifjúsági csoport tagjai, kicsi koruk óta, szerves részei egyházközségünknek. Jelenlétükkel példát mutatnak a kisebb gyermekeknek, segítségükre bármikor lehet számítani. A templomi szolgálatban aktívan részt vesznek: felolvasás, éneklés, ministrálás. Alkalmainkon: imádsággal, énekkel dicsérjük Istent. Azokkal a kérdésekkel, témákkal foglalkozunk főként, ami jelen állapotukban érinti a fiatalokat, vagy válaszút elé állítják őket bizonyos helyzetekben, ahol nem könnyű eldönteni melyik is a helyes irány. Természetesen a közösségi játék, társasjáték, sport elmaradhatatlan része az ifinek.

Baba-mama

A gyermekeknek is és az édesanyáknak is kiváló alkalom arra, hogy közösségbe csatlakozzanak. Alkalmainkon közös énekléssel, mondókázással tornáztatjuk a babákat, majd kezdetét veszi a szabad játék, beszélgetés. Amíg a picik játszanak, felfedezik a szobát és a többi babát, addig az édesanyáknak egy kávé/ tea mellett lehetőségük nyílik a beszélgetésre.

MÁRIA LÉGIÓ:

“Mária Légió a katolikus Egyház igazi arculatát jeleníti meg” XXII. János Pápa
Minden szerdán 19 órától Mária Légiót tartunk.

KATOLIKUS ÉNEKKAR – Kosdi Árpád-házi Szent Erzsébet Kórus:

Célunk a liturgia színesebbé tétele. Minden pénteken a szentmise után énekkari próbát tartunk. Szeretettel várunk minden érdeklődött.

L.I.M. (Lélekben Ifjak Maradók) ÉNEK- ÉS ZENEKARA:

A L.I.M. ének- és zenekar a templomban a diákmisék zenei szolgálatát nyújtja. Baráti közösség, amatőr, lelkes zenekar. Minden szerdán 17-19 óráig próbálnak télen a plébánián, nyáron a templomban.

Szent Erzsébet Karitász csoport –  A Karitász célja és feladata a szegények, rászorulók és bajbajutottak megsegítése. Ezt tartsuk mindig szem előtt.
A helyes és eredményes segítéshez három dolog szükséges:
szeretet, szaktudás, szervezettség.

Hozzászólások lezárva.