Imaiskola

Imaiskola

Az imaiskolát indítunk Kosdon 2021. szeptemberétől 2022. május végéig, melynek keretében Loyolai Szent Ignác lelkisége alapján próbálunk az ima által Istenhez közelebb jutni.

Két hetente egyszer tartjuk a találkozókat lelkigyakorlatos jelleggel, ott kapunk „házi feladatot”, vagyis témát, illetve elég gyakran szentírási részeket az imához, hozzá útmutatást. Legközelebb, amikor találkozunk, visszatekintünk arra, amivel foglalkoztunk az imában, illetve megbeszéljük a következő hét imájához a szempontokat. Mivel a témák és a gondolatmenetek egymásra épülnek, ezért menet közben már nem lehet bekapcsolódni.

Sokaknak van nehézségük a hétköznapi imával. Az imaiskola segítséget ad ahhoz, hogyan imádkozzunk, és ahhoz, hogy az ima miként lehet kapcsolatban a hétköznapi életünkkel. Segít abban, amit a szent ignáci lelkiségben úgy neveznek, hogy szemlélődés a tevékenységben. Jézussal találkozom az imában és a tevékenységemben is.

Az alkalmak csütörtök esténként 19.15-től 20.15-ig lesznek. Első alkalom 2021. szeptember 16. csütörtök. A helyszínt még hirdetjük.
Aki jelentkezik, kérjük legkésőbb 2021. szeptember 12-ig jelezze! Jelentkezés illetve további kérdések: személyesen, vagy a 20 910 4509 számon, vagy a molnar.zsolt@vaciegyhazmegye.hu email címen.

Zsolt atya